Randevúzás


     Jó pár ismerősöm szerint a férfiak többsége nem tud randevúzni. Nem tudják, hogyan kell randizni, vagy kijönnek a „gyakorlatból”? Ne vicceljünk már! :) Ezek szerint ezt gyakorolni kellene?
Alapvető emberi tulajdonság az érdeklődés, és a kíváncsiság. Két ember pedig azért találkozik egymással, mert mindenféle szempontból érdeklődnek egymás iránt. Kíváncsiak a másik személyiségére, viselkedésére, életfelfogására, stb. Tehát egyre többet kérdeznek egymástól, igyekeznek megismerni a másikat. Ha pedig még meg is akarja hódítani egyik a másikat, akkor elszaval pár kedvesebbnél kedvesebb bókot. Ezt ugyan miért kellene gyakorolni? :) Annyira egyszerű dolognak tartom a randevúzást: mindenki önmagát adja, kérdez, bókol, türelmesen végig hallgat, udvariasan viselkedik, és élvezik egymás társaságát. Esetleg rosszul gondolom?
Elmesélek nektek egy mindenféleképpen tanulságos történetet: egyik lány ismerősöm randevúzott egy tőle 2 évvel idősebb férfival. Az első randit követően váltották pár levelet, amiben a nő tudatta a sráccal, hogy ő még nem szeretne kapcsolatba bonyolódni. A férfi rendkívül sok kedves bókot fogalmazott meg válasz levelében, valamint leírta, hogy semmi gond. Viszont a levele végén megkérte a nőt, hogy fizesse ki a randi felét. Uraim, ezt így kell csinálni? Lehet egy férfinak ilyen értékrendszere? Visszautasítás hatására visszakövetelheti valaki bosszúból a randi költségeinek a felét? Nyilván egy példából nem vonhatunk le messzemenő következtetéseket, de okosabbak lehetünk. Több férfi ismerősöm szerint az első randit igenis a férfinak kell állni. Viszont nem árt, ha a nők is visznek magukkal pénzt, és megkérdezik a férfitől, hogy meghívja-e vagy mindenki fizeti a magáét. Nincs ebből semmi baj, mert nem ez a lényeg!
Mit gondoltok egyszerű dolog randevúzni, vagy sem?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése