Az első örömteli együttlét


   Természetes dolog, hogy a serdülőkorban lévő fiatalok gondolatai szinte csak a szeretkezésen jár. A mai fiatalok már akár 14-15-16 évesen is átélik az első alkalmat. De vajon mindennel tisztában vannak? A „tinédzser társadalom” köreiben már az a divat, hogy minél hamarabb elveszítsék szüzességüket? Mi az oka ennek? Vajon fel vannak rá készülve? Varga Péter szerint: „az a szűz, aki önmagát értékesnek tartja.”. Miért kell elsietni az első intim együttlétet? Ki szeretnék próbálni magukat? Vagy talán megoldást keresnek egy sor feszültségre, és konfliktusra, például a szülőkkel való kapcsolat nehézségeire? Vagy netán leginkább arról van szó, hogy kipróbálják önmagukat?
    Vajon tisztában vannak azzal, hogy az elsőt sosem felejtik el, kitörölhetetlen nyomot hagy elméjükben, és úgy emlékeznek rá, ahogyan az megtörtént? Az első szexuális tapasztalatnak nem olyannak kell lennie, amire ha idősebb korunkban visszagondolunk, jó érzések töltenek el bennünket? Vagy annak kéne eszünkbe jutnia, hogy nem akkor kellett volna, nem vele és, hogy egy bizonyos dolgot mégsem kellett volna megtennem? W. Pasini szerint „Gyakran a pubertás vagy a kamaszkor szexuális tevékenysége határozza meg a későbbi intim kapcsolatok minőségét. Ezekről a dolgokról felvilágosítja őket valaki? Valószínűleg igen. Esetleg nem figyelnek ezen információkat közlő személyekre, nem is érdekli őket ez a pár dolog, mert nem szeretnének cikisek lenni? Ha ez így van, akkor mi számít értéknek az ő korukban? Egy tonna smink, kevés ruha, cigi, alkohol? Persze tisztelet a kivételnek, mert vannak olyan tinédzserek, akik nem lázadnak ennyire. Akik jó pár évig járnak kedvesükkel és érzelmileg, tudatosan felkészülve adják át magukat életük első intim élményének. Talán ők csinálják rosszul?
 
     Aztán pedig következnek azok az első intim pillanatok, amiket az aktuális partnerünkkel élünk át. Amik talán már nem olyan mérvadóak, mint a legeslegelső volt, de mégis fontosak. Vajon mennyi energiát fektetünk abba, hogy ezek az elsők is olyan jól, sőt, talán jobban sikerüljenek, mint ahogyan a legeslegelső alakult? A férfiak többsége miért nem tesz ennek érdekében? Nem az ő dolguk volna lenyűgözővé, varázslatossá, felejthetetlenné tenni az aktuális elsőt? Vagy talán a nőknek kellene vinni például a gyertyát vagy a pezsgőt, vagy bármi mást, amitől olyan hangulat alakul ki, aminek hatására soha nem felejtik el párkapcsolatuk első ilyen jellegű élményét? Mit gondoltok erről? Kinek milyen volt az első intim pillanata, vagy hogyan tervezi az elsőt? :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése