Ex(partner)ek téma


   Tipikusan olyan téma, amiről a legtöbb ember nem akar hallani. Sőt, vannak olyan személyek, akik el sem tudják fogadni azt, hogy párjának már volt előtte valakije. Pedig hát ez egy természetes dolog. Kevés szerencsés ember éli le életét élete első szerelmével. Miért is aggaszthat ez a tény bárkit, hogy a párjának volt előtte valakije?  A pozitív oldalát kellene észrevennünk: tapasztalatot szerzett. De az emberek többsége kíváncsi, és valamilyen oknál fogva előbb vagy utóbb mégis kiderül kivel/kikkel járt már együtt az az ember, akinek a párja az ex-re/exek-re kíváncsi. Ha az ember megfelelő önbizalommal rendelkezik, akkor több mint valószínű, hogy olyan nagy konfliktus nem alakul ki a „balesetből”. Az emberek többsége azonban önbizalomhiányban szenved. Ebből az okból kifolyólag összehasonlítja magát a „megismert” ex-el és esetleg azt a következtetést vonja le, hogy az ex szebb, helyesebb, vékonyabb, izmosabb; egyszóval megállapítja, hogy: „jobban nézett ki, mint én”…
    Egy párkapcsolatban nem kell tudni az ex-ekről. Nincs szükség arra, hogy a személyük megismerése miatt fölösleges negatív élménnyel legyünk gazdagabbak. Ugyanis nem az számít, hogy eddig kivel volt a szerelmed, mit csináltak, hogy néztek ki együtt; hanem az, hogy most veled van és boldogok vagytok egymással!
   De vajon mi legyen a sorsa az ex-pároktól kapott dolgoknak?  Nos, ez a kérdés nyilván személyfüggő. Egyik ismerősöm szakítás után elégetett minden olyan dolgot, amit az ex-kedvesétől kapott. Tehát sajátos módszerrel is megszabadulhatnak tőlük az emberek, ha úgy érzik nekik azzal könnyebb lesz a szakítás. De egy működő párkapcsolatban, az egyik fél megkövetelheti a másiktól, hogy tüntesse el az ex-ektől kapott dolgokat? Ugyan miért „árt” egy ex-partnertől kapott plüss, nyaklánc bárkinek is? Miért irritálja az embereket az ex-ektől kapott dolgok jelenléte? Mit gondoltok? Találkoztatok már ilyennel? 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése